Jag har länge velat inför att själv tillagahummer. Färsk hummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Fast huruvida dom lyssnar när man kallar på dom låter vi vara osagt, vi har bara stött på humrar i tillagat tillstånd och då är det inte särskilt lönt att testa deras uppmärksamhet
Första gången man tillagarhummer faktiskt. Det var till förrätt i lördags och Anette blev inte ledsen precis, när hon fick smaka av denna gudomligt goda hummer
Tävlingens tröttaste medarbetare, den arma barristan, som oavbrutet i sex timmar tillagade gratis espresso, cappucino och latte till den aldrig sinande kön av törstiga besökare
Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor. Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter
här blir det ingen hummer, men räkor i massor istället. Tillaga laxen i ugnen, 175 C, ca 15 min (lite beroende på hur tjock bit, kolla så den är färdig)
Vill man lyxa till det ännu mer så kan man använda hummer istället. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat
Det tillagar sig helt själv och behöver ingen större omsorg. Tycker man inte om hummer som är den klassiska nyårsrätten men gillar smaken, (jaaaa, jag älskar fiskbullar i hummersås) då kan man välja detta alternativ