Slutligen toppar jag paellanmed hackad koriander eller persilja och citronklyftorna. Smickrad av förtroendet, särskilt självsäker, fångad av min egen förträfflighet och med en kronisk oförmåga att säga ifrån, kändes det just då som en alldeles ypperlig idé
Fortsätt sen att fylla på med buljong, lite i taget. Tillsätt ris och saffran, rör om. 4 Smaka av med salt och peppar och vänd ner räkor och sugarsnaps. 500 g blåmusslor med skal. 5 g saffran. 300 g räkor med skal
Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Denna gången testade jag något nytt med skaldjur. Inte heller var det komplicerat och inte många ingredienser behövdes, det var endast det dyra saffranet som tog emot lite att köpa
Det är ju inte min första Croissant baka men jag vet inte exakt hur många gången bakar jag Croissant men den här gången är min första Croissant som bakar med den dyraste ingrediens…
Vit chokladtryffel med apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.