Gratinerad hummer med örter och citron
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Ugnsgratinerad hummer 2 stycken 2 kokta hummrar
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 citron, rivet skal från hela och pressad saft från halva
  • ½ dl hackad persilja och dill
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 3 msk panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
  • salt och peppar
  • Klyv humrarna på längden, ta av klorna och knäck dom.
  • Ta ur köttet från både kropp och klo, skär i mindre bitar.
  • Rör samman smöret med övriga ingredienser och smaka av.
  • Lägg hummerskalen i en ugnsfast form, lägg köttbitarna i skalen och täck med smörröran.
  • Ställ in formen mitt i ugnen på 225 grader och gratinera i ca 10 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.