ca 1 kg fransyska av god kvalité 1 rejäl klick smör salt, peppar och timjan. Låt tillagas inne i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. ca 1 kg fransyska
1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. Låt steken tillagas i ca 2 timmar. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Det är så skönt att bara stoppa ner alla ingredienser i grytan och så tillagar sig maten själv. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Det är faktiskt jätteenkelt att tillaga, men tänk bara på att köttet sedan ska marineras 1-2 dygn. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
Innan det är dags att tillaga köttet låter du den stå i rumstemperatur en stund. 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. Tillaga mitt i ugnen i ca 3 timmar. Om den känns klar tar du bort folie/locket, höjer ugnsvärmen till 200° och tillagar den i 10-15 till. 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev
Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Trots att köttet inte bryns innan det tillagas i spadet får det en jättefin färg tack vare det mörka ölet
Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många