1 påse tortilla chips 450 g. 11 påse tortilla chips 450 g 600 g köttfärs 2 tsk spiskummin 1 tsk curry ½ tsk ingefära ½ tsk cayennepeppar 2 vitlöksklyftor Salt 1 köttbuljongtärning 3 dl vatten 4 tomater 1 ½ paprika 1 burk majs, 250 g ½ purjolök 3 dl riven ostFördela chipsen i en långpanna
1 påse tortilla chips 450 g. Fördela chipsen i en långpanna. Fräs köttfärsen och krydda, häll över vatten och ha i köttbuljongstärningen och den hackade vitlöken
Sätt in grytan i ugnen med lock på. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök. Sätt ugnen på 150 grader. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök
Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
Det bygger ju på att man har gäster eller stor familj. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Är du en av alla svennebanan-familjer som äter tacospå fredagar. Barnen fullständigt älskar tacos. Han kan trycka i sig både köttfärs- och tillbehörsfyllda fahitasbröd och nacho de luxe så det sprutar ut ur öronen på honom
RECEPTDu behöver En stor bit fransyska +1kg(biten jag skar upp vägde 1,3kg) 2st gul lökar Kokosolja & margarin/smör 400g körsbärstomater 1pkt krossade tomater En liten burk kokosmjölk 2 vitlöksklyftor Rosmarin Chilipulver Paprikapulver Skvätt soja Gnutta kanelVill tipsa om 2st gul lökar
Gör din egen Taco krydda. Vi äter ofta Tacos och jag brukar göra en stor satts. Att göra sin egen kryddblandning är både godare och nyttigare och framför allt blir det billigare
Bind upp köttet och bryn på högsta värme i olja tills det får fin färg. Fräs charlotten, gul och vitlök i olja och lägg köttet ovanpå löken, häll över ölen, det behöver inte täcka köttet så länge du öser eller vänder på köttet en gång i halvtimmen
Go´kväll på er. Har inte hunnit uppdatera på några dagar. Föreläsningen handlade delvis mycket om positivt tänkande och att vi faktiskt duger som vi är och är värdefulla, riktigt energipåfyllare var denna föreläsning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.