Bästa tipset för att få vardagsmaten att fungera. Egentligen spelar det inte så stor roll vad det är mer i grytan, det är lika gott med kyckling som lax eller endast grönsaker
Här från tidigare i veckan när vi åt stekt lax och pasta i sin enkelhet med en fräsch grönsallad och en supergod kall sås på en burk créme fraîche spetsad med lite thai sweet chili-sås, en klick honung för att balansera hettan, samt örtsalt och peppar
Ute kokte vi upp detta tillsammans med kokosmjölk för en lite thai inspirerad gryta. För att göra det enkelt torkade vi två måltider med lax, och två med köttfärs
Därför har jag teamat upp med dem för att i två enkla och goda recept visa hur man kan få fram riktigt med smak ur dem och enkelt laga god och välbekant mat med dem
Vego i Världsklass är ett samarbetsprojekt mellan WWF Världsnaturfonden och Svenska Olympiska Kommiten (SOK) som går ut på att lyfta upp växtbaserad träningsmat och göra den mer tillgänglig för fler
Här kommer en härlig sallad jag hittade recept på i senaste Elle mat & vin. Det gå bra att ersätta kyckling med lax men det blir då givetvis mer points
Onsdag - Thai Grön Currykyckling med nudlar. Tisdag - Laxgratäng med tortillachips. Här och nu tänkte jag dock först och främst bjuda er på lite tips och inspiration inför kommande veckas middagar i form av veckans matsedel
Rostbiff á la Kira med parmesanmajonnäsLaxpastrami med thaisallad och majonnäs smaksatt med ingefära och korianderCouscoussallad med sparrisPotatissallad á la JukkisGrönsalladHemgjord foccacia (använde detta som grund till brödet
Den som ville fick ta kvarg och thai chili-sås till sin mat. Maten var verkligen superdupergod. Det blev liksom överkonsumtion av lax och sill under påsken att vi behövde lite paus