Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vitabönor, vitlök och raspat citronskal
Skölj kidneybönorna och de vitabönorna. Vänd försiktigt upp bönorna med dressingen. Koka brytbönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter, de ska vara mjuka men fortfarande med lite spänst. 200 g brytbönor (haricot vert). 200 g kidneybönor, kokta. 200 g storavitabönor, kokta
Skär köttet i stora tärningar. När köttet verkar klart tillsätter man de avrunna och spolade bönorna. cirka 2 kg lammkött med ben, till exempel bringa (eller 1 kg utan ben) olivolja 4 gula lökar 1 tsk salt 3 tomater 6 vitlöksklyftor 12 svartpepparkorn 3 lagerblad 1 knippe bladpersilja, hackad 3 kvistar timjan eller 1 tsk torkad 2 kvistar rosmarin 1/2 flaska torrt vitt vin 7 1/2 dl vatten 200 g rimmat fläsk 100 g lufttorkad skinka 3-4 morötter, beroende på storlek 2 burkar storavitabönor (à. 3 kvistar timjan eller. 2 burkar storavitabönor
1 tsk torkad timjan. 400 g kokta vitabönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade naturella vitabönor. Tillsätt bönorna och låt soppan koka i ytterligare ca 5 minuter. 1 tsk torkad timjan. 400 g kokta vitabönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade naturella vitabönor
Storavitabönor- har en mild, ganska neutral smak. Ur näringssynpunkt är bönor och linser rena fyndet, de innehåller näringsämnen som järn, B-vitaminer, kostfibrer, kalcium och protein
Bönor till pastan, det måste göra susen. 300 g pasta 1 lök 1 tetra storavitabönor 1 liten burk tomatsås med oliver (200g) halv burk krossade tomater 1 burk kronärtsskockshjärtan 150 g prosciutto smör + olivolja till stekning färsk basilika och timjan. 1 tetra storavitabönor