Så blev det en riktigt mör fläskkotlettmed auberginesås och mycket persilja. Jag stack den med en kniv några gånger så att vätskan skulle kunna tränga ut
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Lägg i en långpanna med olivolja. Servera med ris blandat med fetaost. För 4-5 personer1-1,5 kg hel fläskkotlett utan ben6-8 vitlöksklyftor med skal3-4 äggsalt och pepparPutsa köttet, alltså skär bort synliga senor och fett. 1-1,5 kg hel fläskkotlett utan ben
Fläskkotlettermedben brukar jag oftast steka för ytans skull men sen låta småkoka i gryta dels för att benen ger otroligt god smak och för att kotletterna blir så möra och goda då
Fläskkotlettermed tomatsås och en varm tomatsallad. Mamma brukar ofta göra fläskkotletter där man istället för att göra en grädd- eller brunsås i kotletternas panna gör en tomatsås
Benen och höfterna började rytmiskt att skapa ett dansant mönster i köket och snart spred sig dofterna från en fruktig och fräsch kompott från spisens ena hörn
neutral olja och smör att steka i. Salta och peppra generöst runtom fläskkotletterna och stek på hög värme i en stekpanna med olja och smör tillsammans med en klyftad king solo-vitlök och en rosmarinkvist
Smör/olja att steka i. När du bräserar fläskkotletter är det allra bäst att använda kotletter medben. Vi åt våra bräserade fläskkotlettermed diablosås och couscousbollar