Smakrikt, sprött, salt och beroendeframkallande. GI-knäckebröd. Jag har bakat det tidigare och är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke
Viktigt dock att torka dom tillräckligt länge i ugnen efteråt så knäckebrödet blir sprött. Finns väl speciellt ett recept som cirkulerar ute i matbloggsvärlden nämligen det som är ifrån Birgitta Höglunds blogg (som tyvärr slutat att blogga)
Receptet är ursprungligen Leila Lindholm men skippade flingsalt. Dessa spröda knäckebröden av olika sorters fröer är gudomligt goda och inte alls så svåra och göra
Vill man så går det bra att torka brödet efter gräddningen,på låg värme med ugnsluckan på glänt, men jag brukar inte göra det då brödet blir hårt och sprött ändå
Av mamma har jag fått ett recept på knäckebröd som hon i sin tur fått ifrån en kompis. De är väldigt goda och lättlagade men innehöll i orignalreceptet dinkelmjöl som jag nu ersatt med mandelmjöl och lite fiberhusk
Ett riktigt sprött knäcke fyllt med korinter, verkligen ett knäcke i min smak. Här kommer receptet på de knäckebröd jag valt till mitt julbord 2013, ett smakrikt spiskumminknäcke. Receptet kommer från förra årets julnummer av BAKA och ger 15-20 brödkakor lite beroende på vilken storlek du gör dem i. Receptet säger 15 cm i diameter, jag gjorde mina i 20 cm
Så sprött och så gott kryddat att jag bara kan ropa ut ett - jippi. Jag har aldrig bakat knäckebröd tidigare så jag darrade nästan lite på handen när jag tog ett jäst-recept på knäckebröd och gjorde om det till ett recept med surdeg istället
Knäckebröd är ingenting jag ger mig på i första taget. Men det här receptet är så fantastiskt bra, degen blir alldeles elastisk och samarbetsvillig och knäcket blir verkligen JÄTTEGOTT och sätter guldkant på alltifrån rapporteringskaffe till studentkalas
Jag inleder med bröd nummer två, ett sprött bröd med mycket smak. Två recept har jag än så länge satt tänderna i och det var två väldigt olika knäckebröd
Dessa spröda knäckebröden av olika sorters fröer är gudomligt goda och inte alls så svåra och göra. Receptet är ursprungligen Leila Lindholm men skippade flingsalt
I Thailand är det inte vanligt förekommande med knäckebröd. fröknäckerecept. Receptet innehöll då dinkelmjöl/fullkornsmjöl men min version bakas med bovetemjöl så att vi håller oss från gluten
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater. Receptet kommer ursprungligen från "Birgitta Höglunds Mat"Kram Jeanette Mattsson 1 dl solroskärnor