LCHF Pitabröd . Pitabröd serveras till nästan allt på Cypern. Ingredienser 4 ägg 8 msk cremè fraiche. 2,5 dl mandelmjöl2 msk pofiber 2 msk fiberhusk 4 msk olivolja 2 tsk bakpulver 1 tsk salt Gör så här Vispa ägget poröst
En kollega till mig bakar ett GI-knäcke med majsmjöl och jag har länge tänkte testa att göra om receptet genom att byta ut majsmjölet mot något mer LCHF-vänligt
Det här ljusa LCHF-brödet passar perfekt att rosta. Jag har använt brödet när jag gjort LCHF-toast genom att rosta och toppa med någon god röra, exempelvis skagenröra
Grundreceptet kommer från Expressens LCHF-bilaga, gjorde lite småändringar och det blev kanon. När det gäller just knäckebröd varierar jag mig ganska mycket (både inom LCHF-vänliga alternativ och vanliga), detta kommer att hamna bland favoriterna
I helgen bakade jag det här brödet för andra gången och det är både nyttigt och gott. Jag brukar skiva ner det nybakt (och avsvalnat) och sedan frysa ner och ta upp efter behov
Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF. Finns väl speciellt ett recept som cirkulerar ute i matbloggsvärlden nämligen det som är ifrån Birgitta Höglunds blogg (som tyvärr slutat att blogga)
Jag har provat mig på två gånger att föra eget fröknäckebröd, men nopp inte har jag lyckats. men så hittade jag ett recept som jag ändrade lite på och det blev BRA så här kommer detta receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.