Snabbgravadlax. Gravlaxsås. Skölj av laxen och torka av den. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. 200 g laxfilé. Gravlaxsås2 msk svensk senap 1 msk fransk senap 3 msk socker 0,5 apelsin, skal från 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 3 msk kaffe 2 msk dill, fint skuren salt och vitpeppar. Snabbgravadlax200 g laxfilé 1 dl socker 1 dl salt 0,5 dl kaffebönor, grovmalda
Snabbgravadlax med papaya- och mangoströssel. Lägg laxbitarna över. Laxfilé , i utskurna bitar, frusen i minst 4 dagar och sedan uttagen 6 msk socker 6 msk salt Garnering. 1 knippe Grönkål 1 Mango tärnad 1 Papaya tärnad 1 msk Lönnsirap att ringla över Klappa in socker och salt i laxköttet
De förvällda nässlorna stuvas som spenat eller mangold, kryddas försiktigt med salt och nymald vitpeppar och serveras till den i detta fall snabbgravadelaxen, som först skurits i tunna skivor