Här kommer två smaksatta sorter som är fantastiska att ha i sallader eller som en dippa. Jag älskar olivolja och det ringlas flitigt över maten i mitt kök
Stek biffarna i olivolja och smör. Lamm är något jag sällan tillagar och sällan äter. Inget jag beställer på restaurang, till skillnad från Lars, som gärna gör det
IngredienserzucchinivitlökportergräddepersiljabuljongtärningvattenolivoljaTill garneringriven zucchiniriven manchego basilikabladFräs vitlöken i olivolja i en kastrull
rosmarin och olivoljan. Krämig kycklinggryta smaksatt med curry & Sabinas egna ris. Hej. . >. Det var ett tag sedan jag la ut ett recept, och här kommer ett- MEN inte mitt recept, jag har en annan liten överraskning till er
Sedan häller jag över den smaksatta oljan. 1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 1 deciliter olivolja
Många rekommenderar olivolja istället för rapsolja då olivolja är ett bättre val. Denna majonäs var sen min bas när jag gjorde mina tre smaksatta varianter
* Ca 12 fina potatisar* Bladpersilja, timjan och basilika (eller vad du har som övervintrat ute i landen)* Flingsalt, vitpeppar* 1 vitlöksklyfta* 50 gram smör* 2 msk olivoljaGör så här. * Ta fram smöret ur kylen* Skär potatisen i klyftor och pensla med olivolja* Grilla dem snabbt så de får en yta* Lägg in i glöden i ett foliepaket, ca 20 min* Vispa smöret med örter och salt samt pressad vitlök* Lägg smöret ovanpå potatisen och låt smälta* Lägg över flingsalt och ta ett varv med pepparkvarnenGlad Påsk
olivolja. Tärna köttet i 3 cm stora bitar och rulla i vetemjöl, salta och peppra stek i olivolja så att köttet får en fin yta, kanske du måste steka i omgångar
3 msk olivolja. 3 msk olivolja. Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandel och grönmögelost