Skivad fransyska ugn 125 recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in det i ugnen på 75 grader. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Ugn. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
En fransyska!

En fransyska!

Oljan får följa med vid serveringen för att ge det skivade köttet smak. Igår tillagade jag en kalvfransyska i ugnen under några timmar
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Kött i ugn - perfekt till många

Kött i ugn - perfekt till många

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. ca 1 kg kött, t ex fransyska. Ställ in i ugnen, 175° i 1 timme
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 150 grader. Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen. Blanda ihop allt till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttet direkt när det kommit ut från ugnen
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

 Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Köttgryta från södern    4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den. Sätt på ugnen och ställ in graderna på 225. 700 g fransyska i grytbitar
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter. 800 g skivad potatis