Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Stoppa in en termometer i den tjockaste delen av köttet och sätt in det i ugnen på 75 grader. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek. Ugn. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Skiva köttet tunt och lägg på ugnsplåt. Värm köttet i ugnen strax innan servering. Sätt ugnen på 150°C. Sätt ugnen på 200°C. Lägg alla ingredienser utom färsk timjan på en oljad ugnsplåt och rosta i cirka 15 minuter
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen. Blanda ihop allt till marinaden i dubbla fryspåsar och lägg ner köttet direkt när det kommit ut från ugnen
Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Köttgryta från södern 4 port700 g fransyska i grytbitar2 msk mjölsalt och peppar2 msk smör100 g rökt fläsk2 vitlöksklyftor2 röda lökar3 morötter½ knippa persilja2 lagerblad1 tsk mejram3 dl vatten1 msk rödvinsvinägerLägg grytan i vatten, minst 15 minuter innan du använder den. Sätt på ugnen och ställ in graderna på 225. 700 g fransyska i grytbitar
fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter. 800 g skivad potatis