Ett bra ställe att samlas med nära och kära är ju alltid matbordet, och det är ju lördag och helg idag, så jag tänkte bjuda på ett litet färgglatt helgtips i form av smakrika biffar på en smaskig bädd av paprika och lök
Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras. Salta biffarna och grilla på hög värme i 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. 1 förp Scan skivad Mörpack, Ryggbiff med kappa, ca 750 g
Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano. Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök
Jag använde finskivad rökt tofu istället för pancetta och det blev jättebra. Jag låg i sängen häromkvällen och funderade på vad som skulle funka bäst som biffsubstitut och landade i att jag ändå trodde mest på någon version av formbar färs
Biff Wellington. Sätt ugnen på 230 grader. Sänk värmen efter 10 minuter till 160 grader. Köttet är färdigt efter 25–35 minuter eller när det har en innertemperatur på 54 grader. 2 schalottenlökar, tunt skivade. Madeirasås4 dl madeiravin 0,5 dl balsamicovinäger 2 tsk ljus soja 2 tsk farinsocker 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 1 msk olivolja att "spräcka" såsen med. Biff Wellington1 kg oxfilé, mittbit 2-3 krm salt 2 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn 6 stora skivor prosciutto, el parmaskinka 1-2 msk dijonsenap 2 ark fryst smördeg lite vetemjöl äggula till pensling
Biff. Servera biffen med klyftpotatis, choronsås och tomatsallad. Sätt ugnen på 225 grader. Skär biffen i 4 bitar. 600 g biff, utan kappa. biff600 g biff, utan kappa vitlök timjan olivolja smör salt peppar