Skinkpaj med västerbottenost recept

Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Pajdegen i den här ost- och skinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. En av många bra grejer med paj är att det alltid blir många portioner som går att frysa ner eller ta med på lunch en annan dag
Kycklingpaj med västerbottenost

Kycklingpaj med västerbottenost

Klassisk ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine, är en av mina favoriter sedan barnsben. Inlägget Kycklingpaj medvästerbottenost dök först upp på Clean Eating by Annika
Heléns underbara ost och skinkpaj

Heléns underbara ost och skinkpaj

Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Hacka löken och paprikan i mindre bitar och bryn i stekpanna några minuter, fyll sedan det förgräddade pajskalet med denna "röra"
Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och peppar, smaka av så att det blir lagom. Blanda skinka, lök, västerbottenost och parmesanost i en bunke och häll i det förgräddade pajskalet
Kantarell & skinkpaj

Kantarell & skinkpaj

Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel. Kantareller, skinka och västerbottenost. Ta ut och fyll med valfri fyllning
Ost- och skinkpaj à la LCHF

Ost- och skinkpaj à la LCHF

Receptet på pajdegen hämtades ur boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta av Åse Falkman Fredrikson

Kantarellpaj

Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället
Schlagerskräll och portionspajer

Schlagerskräll och portionspajer

Kvällens Mellomat blev ost och skinkpaj. Mannen hade köpt färdigfrysta portionspajskal som han fyllde med skinka, broccoli, paprika, majs, purjolök och västerbottenost
Skinkpaj

Skinkpaj

I helgen gjorde jag en underbart god skinkpajmed en jättegod sallad till. Smält smöret till fyllningen i en tjockbottnad kastrull på medelvärme

Skinkpaj/fritata

smöra en pajform, lägg spenaten i botten, med den knaperstekta baconen. riven västerbottenost. krydda med salt och peppar

Ost- och skinkpaj med bladspenat

En mumsig paj medvästerbottenost. Smörj en pajform (inte med löstagbar kant) med lite smör. Krydda med lite salt och rejält med nymald svartpeppar
Quiche Lorraine Deluxe

Quiche Lorraine Deluxe

Här har jag gjort min egen variant av den klassiska franska ost- och skinkpajen Quiche Lorraine. 2 dl riven västerbottenost. Blanda med 1 dl av den rivna osten. 2 dl riven västerbottenost