Pajdegen i den här ost- och skinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. En av många bra grejer med paj är att det alltid blir många portioner som går att frysa ner eller ta med på lunch en annan dag
Klassisk ost- och skinkpaj, eller quiche lorraine, är en av mina favoriter sedan barnsben. Inlägget Kycklingpaj medvästerbottenost dök först upp på Clean Eating by Annika
Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Hacka löken och paprikan i mindre bitar och bryn i stekpanna några minuter, fyll sedan det förgräddade pajskalet med denna "röra"
Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och peppar, smaka av så att det blir lagom. Blanda skinka, lök, västerbottenost och parmesanost i en bunke och häll i det förgräddade pajskalet
Nu hade jag ingen Västerbottenost hemma så det är ju helgerån att ens kalla pajen för Västerbottenpaj längre så därför blev det kort och gott en kantarell- // skinkpaj i stället
Kvällens Mellomat blev ost och skinkpaj. Mannen hade köpt färdigfrysta portionspajskal som han fyllde med skinka, broccoli, paprika, majs, purjolök och västerbottenost
Här har jag gjort min egen variant av den klassiska franska ost- och skinkpajen Quiche Lorraine. 2 dl riven västerbottenost. Blanda med 1 dl av den rivna osten. 2 dl riven västerbottenost
så vi har därför valt att fira hemma, själva och mysa med varandra och äta god mat. Tänkte ge er lite tips och ideér på god midsommarmat, som man kan förbereda och handla hem så här sista minuten innan affärerna blir överfulla med kunder som ska handla som om vi aldrig mer ska få mat