Midsommar inspiration de lux..allt från inlagd sill till tårtor till kakor och annat mumsigt!!
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-2-3 lag
  • för inlagd sill
  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Svartvinbärs sill 1 brk lagen enligt ovan
  • 1 brk sillfileér, 420 g ca 20 färska svarta vinbär
  • 0.5 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 lagerblad ev 1 liten skivad rödlök
  • 2 ggr lagen enligt ovan
  • 500 g färsk sillfile´/strömming
  • färsk persilja
  • färskdill
  • lite mjöl
  • 8 vitpepparkorn 4 svartpepparkorn 6 kryddpepparkorn 4 lagerblad 1 liten skivad rödlök
  • 1 liten skivad lök
  • lite salt
  • äkta smör att steka i
  • Inlagd sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon 1 brk
  • lagen enligt ovan
  • 0.5 liten fänkål
  • 1/4 gurka 1 rödlök 1 kruka färsk dragon
  • 1 frp 5-minuterssill
  • Honungssill 1 brk
  • 1 frp 5-minuters sill, 420 g 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 skivad rödlök
  •  
  • Deg
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk torkade dill
  • 125 g smör
  • 2 msk vodka eller vatten
  •  
  • Fyllning
  • 1 brk kräftstjärtar i lake, 170 g 1 purjolök 1 msk smör
  • 2 msk finklippt dill
  •  
  • Äggstanning
  • 125 g Cantadou färskost, chili /paprika
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg salt
  • peppar
  •  
  • Ugn
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  •  
  • Fyllning
  • 200 g rökt, strimlad skinka
  • 1 liten lök
  • 200 g grovriven ost
  • 3 ägg 2 dl mjölk
  • 1 dl sweetchilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • fryst persilja
  • Ugn.225*
  • 200 g kavring, körd till smulor i matberedaren
  • 75 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 3 gelantinblad lagda i vatten
  • 200 g matjessill, avrunnen men spara spadet
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl kesella
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • salt
  • peppar
  •  
  • Garnering
  • finhackad gräslök
  • skivade rädisor
  • Evas lavendelkakor ca 40 st
  • 250 g äkta smör
  • 2 msk torkade lavendelblommor (strö ut dem på en plåt och torka i 100* tills de är spröda)
  • 2.5 dl socker
  • 2 ägg 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  •  
  • Ugn
  • Syrenkakor med marsipan 25 st
  • 200 g smör
  • 200 g marsipan (mandelmassa)
  •  
  • Topping
  • 0.5 dl pärlsocker
  • 3 msk torkade syrenblommor, strö ut dem på en plåt och torka dem i 100* tills de är spröda)
  •  
  • Ugn
  • 150 g smör
  • 2 ägg 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  •  
  • Glasyr
  • 2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk socker
  • 100 g fin mörk choklad, 70 %
  • 2 tsk smör
  •  
  • Hallonsås
  • 250 g hallon, frysta går bra men låt dem tina och sila bort spadet
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  •  
  • Servering
  • färska jordgubbar
  • vispad grädde
  •  
  • Ugn
  • 500 g mandelmassa
  • 3 vitor Citrongrädde:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl lemon curd
  • 1 tsk vaniljsocker
  • hallon, eller jordgubbar eller båda
  • 1.5 dl vispgrädde
  •  
  • Ugn
  • 1.5 dl sötmandel, 100 g 3 vitor 1.5 dl socker
  • 0.5 l jordgubbar
  • smör till formen
  • ev ätbara blommor till garnering
  •  
  • Flädermousse
  • 2 gelatinblad 3 gulor 1 dl socker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl konc fläderblomssaft
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  •  
  • finrivet skal från 1 citron Jordgubbsgelé
  • 3 gelatinblad 1.5 dl vatten
  • 1 dl konc fläderblomssaft
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  •  
  • Ugn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.