Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl till en pajdeg och tryck ut den i en pajform. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Mixasesamfrön till mjöl. Pajskal. Blanda med fiberhusk i en bunke. Lägg hälften av osten i botten på pajen, vispa ihop resterande ingredienser för fyllningen och häll ner i pajskalet
en nypa salt & peppar. ) Jag trodde inte att en lök och ostpaj kunde bli så fantastisk men både jag och mannen kan intyga att det var bland det bästa vi ätit
Ingredienser Pajdeg 200 g grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st purjolök, strimlad 200 g champinjoner, färska, skivade 150 g bladspenat, färsk 150 g kalkonbacon, strimlat 150 g Västerbottenost, riven 2 dl crème fraiche 2 st ägg 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk persilade smör till stekning
Dela tomaterna, skiva rädisorna & salladslöken och blanda demmed potatisen. Garnera potatissalladen med flagor av västerbottenost, sparrisen och babyspenat
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Hade inte planerat någon middag direkt utan öppnade frysen som inspirations källa
Min underbara paj, måste säga så själv. Salt o rikligt med cayennepeppar. Pajbotten. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF pajmed kyckling, fetaost och paprika…
Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ. Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.