4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Senast vi käkade dessa små friterade godingar, med grönsaker och sötsur sås, var när yngsta dottern fyllde år och önskade sig detta till födelsedagsmiddag
Tillsätt stegvis det utrörda potatismjölet och rör om medan såsen tjocknar. Vår son är väldigt kräsen och selektiv i maten, men friterad kyckling med sötsur sås äter han allt
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Såsen. Stek räkorna snabbt tills de börjar stinka/dofta fiskigt. Har inte haft varken ork eller inspiration till att fota och lägga upp recept på mat på sistone
Idag blir det Torskgryta med ajvar och räkor till förrätt blir det Friterad calamari och sötsur sås. Som sagt var jag är ingen fena på fisk, men det är bara att jobba på det blir bra tillslut och den här rätten var väldigt god
Potatis, sparris och vad som krävdes tillvitvinssås inhandlades och om jag inte mindes helt fel så skulle det ligga en riktigt fräsch fiskbutik bara lite längre ned på gatan i den nya stadsdelen vi intagit med en storm så liten att inte en jävel märkt av det
Servera med nedanstående sås, kålrabbistrips och citronklyftor. olivolja och smör till stekning. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen