Det blev en enkel och god såstill. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Sila av såsentill en ny kastrull. När smöret slutat bubbla och börjar skifta färg lägger man i potitis och lökblandningen och platta till potatiskakan med stekspaden
Här under ser ni grunden tillsåsen som kan smaksättas med whisky. Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure
Här under ser ni grunden tillsåsen som kan smaksättas med whisky. Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure
Varmrätten blev den återkommande favoriten enbärskryddad filé tillsammans med en sås smaksatt av gin och fläder samt till detta vitlöksrösti som jag gratinerade i hjärtformar
Till det åt vi potatissallad, fetaoströra, supergoda såser - Mattias goda bea och Evas goda rödvinssås, ostar, melon och det bästa av allt - Eva gjorde olika grönsaker i ugnen, paprika, morötter, svamp mm
Koka en sås att äta direkt eller frys in till en annan gång. Koka den nu och värm på den till middag. I går när vi åt ren- och älgfilé var jag sugen på min supergoda balsamicosås men jag hade inget farinsocker hemma och det var väl lika bra eftersom jag försöker undvika socker