Sås rött vin med lök och champinjoner recept

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persilja Potatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl röttvin eller röttmatlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kycklinglasagne och lite halleluja.

Kycklinglasagne och lite halleluja.

Översta lagret ska vara lasagneplattor som du täcker medbechamelsåsenoch strör riven ost på. Smöra en ugnssäker form och häll bechamelsås så det täcker botten

Köttrespekt och en oxkind

Ochmed en mandelpotatispuré med brynt smör och en kraftfull rödvinssås blir det här en helt annan kött-sås-och-potatis-upplevelse
Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

Rör ner vinägeroch soja i såsen. Lägg över i såsenoch låt koka upp. Skala och hacka lök. Hacka löken. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
Högrevsgryta med grönpeppar och konjak

Högrevsgryta med grönpeppar och konjak

Här så bryner man köttet och grönsakerna, sedan tar man ut köttet och gör såsen, låter den puttra en stund och lägger sedan tillbaka köttet
Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsåsmed stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvinochrödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Kycklinggryta med vin

Kycklinggryta med vin

Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde och red av såsenmed vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar
8 recept med champinjoner

8 recept med champinjoner

Skär en god ost i små kuber och pilla i, droppa över D´Elidas chilisåsoch en bit paprika på det. Såsen
Kycklinggryta med vin

Kycklinggryta med vin

Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde och red av såsenmed vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar