Det här är riktigt gott. Jag gillar verkligen spiskummin starkt, speciellt i köttgrytor. Grytan går lika bra att göra med kycklingfärs, byt då ut köttbuljongen till kycklingbuljong
Fräs den i olja i en riktigt stor gryta. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Har du ett riktigt gott ungerskt paprikapulver, så kommer den här middagen bli än mer smakrik. Chili con carne fast med mycket paprikapulver, en stark paprikasås och kumminkräm till det, smaker som i alla fall jag förknippar med Ungern
Igår åt vi ett riktigt långkok till middag, en chili gjord på högrev. Dock upplever jag att det var lite snålt med chilimängden i originalreceptet så här har jag utökat med ytterligare en chilifrukt, tycker ni att det verkar för starkt så minska ner mängden chili
Chili verde är en riktigt poppis tortillafyllning i Mexico. Det viktiga med mycket av mexikansk matlagning är rostningen av ingredienserna, det gör det pilligare men du får ut så otroligt mycket mer smak, detta är slow food, detta är avslappning och skapande, använd en lördag så att du kan ta riktigt god tid på dig
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Snart kommer hösten på riktigt. Smaka så att det blir lagom starkt för dig. När jag lagar chiligrytan är det fortfarande varm och solig september, men höstförkylningen och hostan ”råmar som vilddjur” genom kroppen