Kryddig doft och smak med inslag av fat, hallon, lingon, muskot och örter. En utsökt lite franskinspirerad rätt är ugnsstekt ankbröst med fyllig rödvinssåsoch potatisgratäng smaksatt med chevre
Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil. Caisa sa att det var första gången hon gjorde rödvinssåsoch att det var enkelt men tog mer tid än vad som stod i Leilas originalrecept
OM ni nu vill ha nått, reducera ned hallon eller passionsfrukt till en sirap då. Rödvinssåsen, förlåt men måste ha varit en av dom vidrigaste såserna jag smakat i mitt liv och jag är nästan bombsäker på att den var gjord av pulver
Det har en fruktig och lite rökig smak med inslag av fat, mörka bär, hallon, örter och kakao. Till detta en smakrik rödvinssås som får koka ned till en kraftig reduktion och så en mild jordärtskockspuré därtill
Det har en fruktig och lite rökig smak med inslag av fat, mörka bär, hallon, örter och kakao. Till detta en smakrik rödvinssås som får koka ned till en kraftig reduktion och så en mild jordärtskockspuré därtill
Koka upp och låt reducera till hälften. >> Efterrätt – chokladmousse med mint ochhallon. Till det serverade vi sötpotatispommes och en smarrig rödvinssås
Låt reducera till hälften. Rödvinssås. Chokladpaj med hallonsorbetoch färska hallon. Kalvfilé serverad med puré på potatis och jordärtskocka, savoykål fräst med rökt fläsk och kantareller samt rödvinssky med steklök
Koka ihop så det reduceras (kokar ner)Â till hälften ungefär. Hästbiff mediumrare med rotfrukter i ugn med hemgjord bearnaisesås, rödvinssåsoch grönsallad med fetaost
Häll på vinet, lägg i vitpepparkornen och låt allt koka ihop ochreduceras ner till ungefär hälften. Huvudrätt - Lammfilé serverad med svamprisotto, rödvinssåsoch smörstekt Karl-Johansvamp