Rabarberkompott med mascarponekräm recept

Rabarberkompott med mascarponekräm

Rabarberkompott med mascarponekräm

Denna gång en dessert med en blandning av sött och syrligt. Rabarberkompott6 rabarberstjälkar1 kanelstång2 dl socker1 dl vattenMascarponekräm2 dl mascarpone2 dl turkisk yoghurt1 vaniljstång1 msk florsocker12 biscottimörk choklad 70% , grovhackadDela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Varva rabarber, mascarponekräm och biscotti i 4 glas och toppa med hackad, mörk choklad
Tiramisu med rabarber

Tiramisu med rabarber

Smeta på ett lager mascarponekräm och lägg sedan på ytterligare ett lager rabarberkompott, kex och kompott igen
Kardemumma-tårta med rabarber och mandel.

Kardemumma-tårta med rabarber och mandel.

Den ljuvligt doftande och saftiga kardemummabotten som smakar minst lika mycket, ihop med den fräscha rabarberkompotten och den lena och söta mandelkrämen är en perfekt kombination smaker som jag fullkomligen älskar och varmt rekomenderar

Tiramisú med rabarber

Lägg på rabarberkompott och täck medmascarponekräm. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Vänd ner den i krämen med stora, lätta tag

Rabarbertiramisú

Bred på hälften av rabarberkompotten och täck med halva mängden mascarponekräm. Sjud den tillsammans med sockret på svag värme under lock tills den mjuknat