Denna gång en dessert med en blandning av sött och syrligt. Rabarberkompott6 rabarberstjälkar1 kanelstång2 dl socker1 dl vattenMascarponekräm2 dl mascarpone2 dl turkisk yoghurt1 vaniljstång1 msk florsocker12 biscottimörk choklad 70% , grovhackadDela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Varva rabarber, mascarponekräm och biscotti i 4 glas och toppa med hackad, mörk choklad
Den ljuvligt doftande och saftiga kardemummabotten som smakar minst lika mycket, ihop med den fräscha rabarberkompotten och den lena och söta mandelkrämen är en perfekt kombination smaker som jag fullkomligen älskar och varmt rekomenderar
Just nu smakar det underbart med någon sylt eller frysta bär från i somras, men om ett par månader kan man göra den på rabarberkompott och lite senare på färska bär
Bred på hälften av rabarberkompotten och täck med halva mängden mascarponekräm. Sjud den tillsammans med sockret på svag värme under lock tills den mjuknat