I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillar röktes till perfektion
Fiska sedan upp gulorna försiktigt. Vilka middagar och matlagningsdagar. De rökta aromerna höjer allt ytterligare en smula och plötsligt befinner man sig i någon slags sweet spot
Passar bra som lunch eller varför inte middag. med fisk. Coleslaw med röktfisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)röktfisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger
Var sugen på varmröktfisk tidigare i veckan och tänkte att på onsdag skulle det passa bra. Servera fisken, potatisen och såsen med färska eller blancherade sockerärtor
Igår köpte jag rökt fläskfilé från "Finnö fisk". Men det räckte till att förgylla en middag för två. Potatisgratäng behöver kompletteras med starkare smaker, och den rökta fläskfilén var superb till och med den söta gelén
Danskt rågbröd, kvarg, kallrökt lax och grönsaker. Dagens eftermiddagsmellis är en laxmacka. Ibland är det svårt att få till att äta fet fisk till huvudmålen minst tre gånger på en vecka, som man ”bör” göra för att få i sig tillräckligt
Kikärtspytt med rivna morötter, paprika, tomat, rökt kalkon och ägg. Till varmrätterna på både lunch och middag äter vi en stor grönsallad på bladpersilja och rucola, dill eller kryddkrasse hackar jag också i ibland
Tonfisk, motor, gurka, omelett. Har ni inte testat att göra egen sushi än så våga, det är roligt, kan göras tillsammans med gästerna och blir en mycket fräsch, god och vacker middag
Det är konstigt det där med mat och råvaror, ibland går det eviga tider mellan varven som vi har somlig mat här hemma medan andra råvaror dyker upp ständigt och jämt (fisk och rökta räkor till exempel