1 st mango, mogen. 0,5 kruka koriander. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Nyttigt och enkelt för en liten trevlig på tu man hand, kanske efter att barnen lagt sig tillsammans med ett glas bubbel eller varför inte bubblig rosé
*Döttrarna som själva anser sig stå i Universums centrum* Så imorgon ska vi ha middag hemma hos Olivia och jag har suttit här på förmiddagen och filat på vad vi vill ha för mat, vi tänkte satsa på något vegetariskt och beslutet föll på denna ugnsbakade tandooriblomkål som vi serverar med en kikärtsgryta och till efterrätt ska jag laga proteincheescake medmango
Alldeles nyss firade vi in ett nytt år med en god fruktig räkcocktail till förrätt. Den här gången gjorde jag i portionsglas istället med en liten annan sammansättning av ingredienserna än sist, men på det stora hela följde jag det recept jag använde då
Avocado, mango, gurka i tärningar. Räkor och dressing på limesaft, koriander, chili och citrongräs. Denna fräscha räkcocktail består även av en god vinägrett och toppas med en smakrik och fyllig avokadokräm
Blanda samman ingredienserna till dressingen, men vänta medkoriandern. När jag vill skämma bort mig själv med något riktigt gott blir det skaldjur och thailändska smaker
Skala mango, gurka och avokado och skär i tärningar och lägg i en skål med räkorna. Blanda finhackad chili, limesaft, limezest, sesamfrön och koriander
Jag bestämde mig till slut för att göra räkcocktail, kruxet var ju att jag och en av de andra deltagarna är inte så förtjust i räkor, men då ersatte jag räkor med prosciutto i våra förrätter