Happy BBQ Asia Pytt. Svenska bönder har ett av världens högsta krav om djurskydd. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Med lite annorlunda smaker som sumac och tahini blir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det i skafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Pytt i panna med lite Olmås-magi. I Sverige säger vi pytt i panna, i Spanien ropa vieja, "gamla kläder", i USA kallar man det för hash, exempelvis "corned beef hash" om man gör den på corned beef alltså, och i Danmark talar man om ruskomsnusk
Med anledning av dessa fantastiska råvaror, och på grund av att det var evigheter sedan jag bjöd på något recept här på bloggen, gör jag härmed ett uppehåll i resedagboksskrivandet och bjuder på en höstfavorit i form av pytt i panna med viltskav
Rätten är en lyxigare variant av pytt i panna. Biff Rydberg är en rätt som kvalar in bland de svenska klassikerna, namnet kommer från Hotell Rydberg i Stockholm
Medan pizza, tacos och andra maträtter som ursprungligen varit "restmatsrätter" från andra kulturer blivit mer och mer populära har vår egen svenska "resträtt", pyttipanna, hamnat i skymundan, eller hos de flesta kommit att associeras med vägkrogsmat och uppstekt pyttipanna från frysdisken
Vegetarisk höstpyttmed svamp och skockor. När inspirationsnivån är på noll och tiden är knapp brukar vi laga någon form av pytt eller fräs där vi helt enkelt tar vad som finns hemma i grönsaksväg och fräser på i en stor klick smör