Pytt med svenska smaker recept

Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Happy BBQ Asia Pytt. Svenska bönder har ett av världens högsta krav om djurskydd. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Stek. Typ.

Stek. Typ.

Jag hade en sån där fjösig brännare förut, med en liten pyttig låga som säger “pfff”, som jag köpte för att bränna creme brulee
Vegansk Biff Rydberg

Vegansk Biff Rydberg

I grund och botten är det en dekonstruerad pytt i panna med råstekt potatis, stekt lök och biff som serveras med en senapssås och ofta en rå äggula
Matsedel vecka 5

Matsedel vecka 5

En matig pyttmed smak av bacon och kryddpeppar som serveras med lingonsylt som smakar precis som kroppkakor, bara dekonstruerade
Ottolenghis potatispanna med sumac, ägg och körsbärstomater

Ottolenghis potatispanna med sumac, ägg och körsbärstomater

Med lite annorlunda smaker som sumac och tahini blir detta en annorlunda pytt, fast jag hade tyvärr slut på tahini när jag lagade detta och använde det i skafferiet som innehöll mest sesamfrön, för att det skulle ligga så nära i smakväg som möjligt
Nyttig pyttipanna

Nyttig pyttipanna

Potatisen, och sötpotatisen, är inte friterad som i ”vanlig” köpt pytt och därmed mycket nyttigare. Det har nog varit med sanningen överstämmande
Biff Rydberg – historien

Biff Rydberg – historien

Biff Rydberg benämns ofta som en lyxigare pytt i panna och visst påminner de om varandra, men jag tycker inte riktigt att de går att jämföra

Den maffigaste summeringen i mannaminne

* Pytt på råstekta rotfrukter. inspiratörer* Lisa Förare Winbladh med bloggen Matälskaren samt alla recept för Sydsvenskan
Gamla kläder till middag?

Gamla kläder till middag?

Pytt i panna med lite Olmås-magi. I Sverige säger vi pytt i panna, i Spanien ropa vieja, "gamla kläder", i USA kallar man det för hash, exempelvis "corned beef hash" om man gör den på corned beef alltså, och i Danmark talar man om ruskomsnusk
Viltskavspytt i panna

Viltskavspytt i panna

Med anledning av dessa fantastiska råvaror, och på grund av att det var evigheter sedan jag bjöd på något recept här på bloggen, gör jag härmed ett uppehåll i resedagboksskrivandet och bjuder på en höstfavorit i form av pytt i panna med viltskav

Pytt med svenska smaker

Vid servering blanda ”pyttenmed äpplen, rödbetor, kapris och timjan. Servera med stekta ägg, pepparrot, senap och saltgurka
Pytt i panna

Pytt i panna

Smaka av med salt och peppar och lägg över i formen i ugnen. En verklig klassiker i det moderna svenska köket
Pyttipanna - resträddaren nr 1.

Pyttipanna - resträddaren nr 1.

Medan pizza, tacos och andra maträtter som ursprungligen varit "restmatsrätter" från andra kulturer blivit mer och mer populära har vår egen svenska "resträtt", pyttipanna, hamnat i skymundan, eller hos de flesta kommit att associeras med vägkrogsmat och uppstekt pyttipanna från frysdisken
Alternativ till Ris & Pasta

Alternativ till Ris & Pasta

Jag har nu använt kamutvete flera gånger i sallader, "pytter" och istället för ris till bland annat min korvstroganoff och bönchili

Även bönor förtjänar tid och omsorg!

Vegetarisk höstpyttmed svamp och skockor. När inspirationsnivån är på noll och tiden är knapp brukar vi laga någon form av pytt eller fräs där vi helt enkelt tar vad som finns hemma i grönsaksväg och fräser på i en stor klick smör