Vill du göra en snabbare inläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagd gurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Pressgurka. Lägg på något som trycker ner gurkan. Häll på vinet och eventuellt vatten, vätskan ska täcka 1/3-1/2 av köttet. Låt steken komma upp i 60c ta då upp den och lägg på ett fat täckt med folie, låt vila minst 15min. Låt den ligga under tryck ca 1 timme. 1kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 1 st gullök, delad på 4. 1 st morot, delad i mindre bitar. 1 st lagerblad. 12 st normalstora potatisar. 0,5 dl ättika, 12%. 1 dl socker. 1,5 dl vatten. 0,5 st gurka, tunt skivad. 1 tsk salt. 1 msk koncentrerad kalvfond. 1 msk soya. 1-2 tsk svartvinbärsgelé
Pressgurka. Tunnskiva gurkan med kniv, på mandolin eller med en osthyvel. 1. Koka i saltat vatten till de mjuknat (10-15 minuter). 4 kg baklägg av rapsgris. 1/2 kruka timjan. 1gurka. 1 msk socker. 1 msk salt. 1 nypa salt. 1kg stora palsternackor (5 stora). 1 dl vispgrädde eller mjölk
Pressgurka. Hyvla gurkan tunt på längden med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Servera ärtor, morötter, vinbärsgelé och pressgurka i små skålar till grytan