Pressgurka 1 kg gurka recept

Pressgurka kan man ha till allt!!!

Pressgurka kan man ha till allt!!!

Vilken smarrig pressgurka jag gjorde förra veckan. Har aldrig gjort det förut och trodde att man gjorde det på västeråsgurka
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Vill du göra en snabbare inläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagd gurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Rödvinsbrässerad nötstek med hasselbackspotatis, gräddig sås samt pressgurka.

Rödvinsbrässerad nötstek med hasselbackspotatis, gräddig sås samt pressgurka.

Pressgurka. Lägg på något som trycker ner gurkan. Häll på vinet och eventuellt vatten, vätskan ska täcka 1/3-1/2 av köttet. Låt steken komma upp i 60c ta då upp den och lägg på ett fat täckt med folie, låt vila minst 15min. Låt den ligga under tryck ca 1 timme. 1kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 1 st gullök, delad på 4. 1 st morot, delad i mindre bitar. 1 st lagerblad. 12 st normalstora potatisar. 0,5 dl ättika, 12%. 1 dl socker. 1,5 dl vatten. 0,5 st gurka, tunt skivad. 1 tsk salt. 1 msk koncentrerad kalvfond. 1 msk soya. 1-2 tsk svartvinbärsgelé
Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka

Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka

Skiva gurkan tunt med osthyvel, blanda ihop med övriga ingredienser och ställ i kylskåp. Servera med valfritt tillbehör, lingonsylt och pressgurka1 färsk gurka. 2 msk ättika (12%). (1 msk sötningsmedel eller socker). 1kg kalvfärs. 1 dl grädde. 1 dl pofiber. 1 riven lök. 1 msk dijon
Pannbiff med lök, pressgurka och kålsallad

Pannbiff med lök, pressgurka och kålsallad

Servera pannbiffarna med pressgurka och lingon. Tunnskiva gurkan på en mandolin. Pressgurka. Slå vätskan över gurkan och låt det stå svalt under dagen
Fläsklägg i Crock Pot med rotmos och pressgurka

Fläsklägg i Crock Pot med rotmos och pressgurka

Pressgurka. Tunnskiva gurkan med kniv, på mandolin eller med en osthyvel. 1. Koka i saltat vatten till de mjuknat (10-15 minuter). 4 kg baklägg av rapsgris. 1/2 kruka timjan. 1gurka. 1 msk socker. 1 msk salt. 1 nypa salt. 1kg stora palsternackor (5 stora). 1 dl vispgrädde eller mjölk
Inlagd slanggurka snabbt och gott

Inlagd slanggurka snabbt och gott

2 slanggurkor ( ca 1kg totalt ). 1 dl strösocker. 1 dl ättiksprit 12 %. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål
Högrev i sjömansgryta med mörk öl

Högrev i sjömansgryta med mörk öl

Pressgurka. Hyvla gurkan tunt på längden med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Servera ärtor, morötter, vinbärsgelé och pressgurka i små skålar till grytan
Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Ugnsbakad, krispig fläsklägg med rotmos

Jag serverade en klassisk pressgurka till, den gör du så här. Skiva gurkan tunt (jag gör det alltid med en osthyvel) och lägg i den i spadet
Slottsstek

Slottsstek

Pressgurka. Bryn i en stekgryta. Skär gurkan med osthyvel i skivor. Servera köttet med sås och tillbehör, såsom pressgurka
Porterstek på älg

Porterstek på älg

Mör älg som tillagas i ugn och serveras med en gräddig sås och fräsch pressgurka. Använd en stekgryta som du kan sätt in i ugnen
Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Pressgurka. Bryn i en stekgryta. 
Skär gurkan med osthyvel i skivor. Sänk värmen och låt bräsera under lock på svag värme cirka 1,5 timme. Ta upp köttet och låt det vila cirka 15 minuter. Låt såsen sjuda 5–10 minuter. Sätt in plåten i ugnen i 8–10 minuter, tills den blir gyllenbrun. 1slanggurka. 5 msk ättikssprit (12%). 1 krm salt. 1 kruka persilja. 1,5kg nötstek (fransyska). 10 kryddpepparkorn. 10 ansjovisfiléer. 1 msk ättika. 1kg potatis. 1 dl vispgrädde. Pressgurka1slanggurka 4 msk strösocker 5 msk ättikssprit (12%) 2 krm vitpeppar 1 krm salt 1 kruka persilja. Slottsstek 1,5kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet. Duchessepotatis 1kg potatis 3 äggulor 1 dl vispgrädde salt peppar 3 msk smör