Recept plommonchutney som jag gjorde den. Fukten i köket låg tät efter att den aromatiska chutneyn hade småkokat utan lock i närmare 1 timme nu och mer skulle det bli innan dess tortyrmästare var nöjd med resultatet. 700 gram strösocker. 700 gram strösocker
råsocker. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Kotten traskade in med en liten burk plommonchutney som jag sedan dess suktat efter. Som ett avslut på plommontemat som det så ofrivilligt har bloggats om den senaste veckan ser vi nu resultatet av Kottens recept på plommonchutney