Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. Salta och peppra. 2 förpackningar fylld färsk pasta med till exempel med svamp. 1salt, nymalen svartpeppar. 1grön sallad. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. 1Garnera med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor
Från Paolo Robertos bok Mina fastrars mat har vi lånat det här utsökta receptet på Pastaalforno. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över