Oxfilé rödvinssås rödvin recept

oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja. 800 g oxfilé. 1-1,5 dl rödvin. 800 g oxfilé salt peppar. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé. Rödvinssås. Häll i rödvin. Putsa oxfilén och skär i portionsstora tournedos. 625 g oxfilé. Rödvinssås 0,5 morot 0,5 palsternacka 1 rödlök, liten 1 lagerblad 1 kvist timjan 5 vitpepparkorn 2 msk tomatpuré 0,5 flaska rött vin 1 tärning köttbuljong 1 tärning hönsbuljong 4 dl vatten smör
, efter smak brunt farinsocker
, efter smak salt, efter smak vitpeppar, efter smak. Oxfilé 625 g oxfilé 400 g smördeg 1 ägg, uppvispat 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, nymald 1 msk smör 10 gröna sparrisar
Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

3 dl gott rödvin. 3 dl gott rödvin. Ingredienser. 4 portioner. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstekt oxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet
Ostgratinerad oxfilé med rödvinssås

Ostgratinerad oxfilé med rödvinssås

4 skiva oxfilé. 5 dl rödvin. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det hastigt på båda sidorna i en het stekpanna med lite matfett

Oxfilé surprise med rödvinssås

1,2 kg oxfilé. 4 dl rödvin. Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Rödvinssås. Därefter rödvinet, lagerbladen och balsamicon. Oxfilé. Putsa oxfilén fri från hinnan. 800 g oxfilé. Oxfilé800 g oxfilé olivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Rödvinssås. 12 bitar oxfilé. 5 dl rödvin. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör
Rödvinssås

Rödvinssås

Servera till stekt kött t ex utskuren biff eller oxfilé. 2½ dl rödvin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 schalottenlökar 2½ dl rödvin 2 dl vatten 4 msk kalvfond 1 msk tomatpuré 1 krm vitpeppar 1 msk majsstärkelse 100 g Arla® Svenskt Smör
Rödvinssås

Rödvinssås

Nyårshuvudrätten blev helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Och så ett vintips till oxfilé
Klassisk rödvinssås

Klassisk rödvinssås

Grillade restar av oxfilé eller motsvarande. Häll i rödvinet och koka upp. Rödvin, balsamvinäger, fond persilja, gullök och timjan

Helstekt oxfilé ✨

✨Helstekt oxfilé med hemmagjorda pommes frites, kryddsmör och rödvinssås ✨. Rödvinssås med créme fraiche