Jag älskar mjölksyradegrönsaker. Förr syrade man grönsaker för att på så sätt konservera sin mat, när man inte hade tillgång till kylskåp som vi har idag
Eventuellt kan de mjölksyradegrönsakerna också delas i mindre bitar om så önskas. Arrangera svamp och grönsaker på stort fat eller tallrik, strö över de torkade örterna
I vår dagliga mat ingår nu mer alltså dessa viktiga beståndsdelar för tarmbakterierna från lite bönor, kikärtor, bönchips, mjölksyradegrönsaker, yoghurt, kefir, get/fårost, lök, vitkål, oliver, rucola, omogna bananer, tomater m
Kursen hölls av en man som försörjer sig på att odla ekologiska grönsaker och mjölksyra dem. Det är enkelt men kanske lite tidskrävande att mjölksyra grönsaker
Riv Vitkål och morot och blanda med resten i skålen. 3 dl grovriven vitkål el finstrimlad. Tärna gurkan och lägg den i en skål tillsammans med olja, dill, dragon och en pressad vitlöksklyfta
Mjölksyradegrönsaker is the shit. Kålgrönsaker som broccoli, vitkål, brysselkål mm. även gröna grönsaker som spenat, groddar och frukter som avocado mfl