Ugnsbakad vitkålmed umamismör och hasselnötter. Skär vitkålen i lite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
Ekologiskt vitkålshuvud. Rostad kål med vinägrett gjord på senap och gräslök. Om man går fort och ler mycket är det ingen som ser att man är ful -Lasse Åberg
Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts. Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Blanda med morot och rättika. "Syrlig rättika- ochmorotssallad är en angenäm sallad som fungerar perfekt som komplement till sushi eller andra fiskrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.