Marmelad flytande pektin recept

Nyponmos/marmelad - fullproppad med vitaminer

Nyponmos/marmelad - fullproppad med vitaminer

Om du utesluter pektinet blir det mer som ett mos, som är gott till frukostgröten t ex. Marmelad tillhör väl kanske inte det nyttigaste man kan ha på smörgåsen, men ibland är det onekligen ganska gott
RABARBER PÅ BURK..

RABARBER PÅ BURK..

Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. Gör marmeladprov om du vill vara säker på att marmeladen stelnar
Nektarin- och tomatmarmelad med vanilj, kardemumma och rårörsocker

Nektarin- och tomatmarmelad med vanilj, kardemumma och rårörsocker

Du kan också ta flytandepektin för att göra marmeladen fastare, om du föredrar det. Den här marmeladen blev alldeles otroligt god, och passar både som pålägg på en ostmacka eller scones, eller som tillbehör till en god dessertost på ostbrickan
Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Ta ut tallriken och dra en ränna genom marmeladen med fingret. Om rännan inte flyter ihop så är marmeladen färdig
Lyckad marmeladolycka

Lyckad marmeladolycka

pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat). En konstig marmeladblandning. Det var definitivt dags att göra någonting med dessa och jag bestämde mig för att koka marmelad

Maskros- och citronmarmelad

Tillsätt citronsaften, det rivna citronskalet och det flytandepektinet och låt sjuda ett par minuter till
Apelsin Marmelad

Apelsin Marmelad

Ta vara på alla kärnor (de innehåller rikligt med pektin) och lägg dem på ett tefat så länge. Min allra första apelsin marmelad
Plommonsylt med kanel

Plommonsylt med kanel

Att laga sylt, det är väldigt kul att göra och man kan pröva nya smaker på sylterna/marmeladerna. Och väldigt enkelt är det ju, speciellt om man använder syltsocker som innehåller färdigt pektin och konserveringsmedel
Åsa's Rabarbermarmelad - på Ilvas kakor!

Åsa's Rabarbermarmelad - på Ilvas kakor!

De innehåller mycket pektin, ett naturligt geléämne, vilket behövs för att marmeladen ska tjockna. Jag gjorde ungefär likadant men använde fint majsmjöl, Ilva körde polentan i mixern innan, formade degen till en rulle som jag sedan skar i skivor och klickade i rabarbermarmelad som var det enda söta jag hade hemma
Smarrig päronmarmelad med ingefära & valnöt

Smarrig päronmarmelad med ingefära & valnöt

stadgas med extra pektin. Ville prova på att göra päronmarmelad men då vårt päronträd fortfarande envisas med att inte bära frukt fick jag "palla" päron hos snälla grannen Gun

Rabarber och jordgubbsmarmelad

Om det fortfarande är för löst kan det kokas om och stadgas med extra pektin. Skaka grytan då och då så att bär och socker blandas och marmeladen blir jämnt upphettad, men rör inte

Päronmarmelad med valnötter

Om det fortfarande är för löst kandet kokas om och stadgas med extra pektin. Marmeladen kan behöva stå till sig ett par dagar för att stelna

Jävlar!!!

Men eftersom det är lite krångligt - man måste ta upp dom ur lagen dagen efter och koka om den - så räknade smartarslet (det vill säja jag) ut, att jag kunde göra typ marmelad eller sylt istället