Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Ca 1 msk riven färsk ingefära. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Att ta med som gåbort present kanske. Att ta med som gåbort present kanske. Tillsätt 75 g grovt hackade hasselnötter och lika mycket valnötter. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. Tillsätt 75 g grovt hackade hasselnötter och lika mycket valnötter. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. ca 1 cm riven eller hackad ingefära. ca 1 cm riven eller hackad ingefära
Ger ca 1 liter 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron) färskpressad juice av 1 citron 1/2 dl färsk strimlad ingefära 4 dl syltsocker 1 tsk citronsyra Lägg till i inköpslistan
Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronsaft, citronskal och kanelstänger. grovhackade valnötter. När 5 minuter återstår av koktiden, rör ner grovhackade valnötter
Fick det här receptet på en god päronmarmelad från svägerskan i San Francisco. Lägg dem i en kastrull tillsammans med rivet skal och saften av båda citronerna
1 valnötsstor bit ingefära skuren väldigt fin. Börja med att diska och desinficera syltburkarna, jag gör det genom att sätta dem i ugnen i 125 grader i minst 15 minuter. 1 valnötsstor bit ingefära skuren väldigt fin
lägg i en kastrull tillsammans medingefära och saften av en pressad. Underbart god marmelad att njuta tillsammans med vällagrad ost eller varför inte en klassisk Chèvre Chaud
Hacka valnötter och vänd ner i marmeladen. Valnötter. Ingredienser600 gr rabarber450 gr sockerskalet av 1 riven citronsaften av 1 citron1,5-2 cm riven ingefäraValnötterGör så här1. 1,5-2 cm riven ingefära
1 msk hackad ingefära. 50 gr valnötter, krossade. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans medingefära och saften av en pressad citron. 1 msk hackad ingefära. 50 gr valnötter
Päronmarmeladmedvalnötter. ostbricka med grahamskex med rosmarin och päronmarmelad. päronmarmelad /. Ställ fram ett fat med ett par goda ostar, kex, marmelad, färska fikon, och du är hemma
Lägg på tallrikar med sallad och servera den friska päronmarmeladen till. Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande
Lägg på tallrikar med sallad och servera den friska päronmarmeladen till. Med en sallad till och varför inte ett glas rött känns inte höstmörkret så betungande
1 msk hackad ingefära. 50 gr valnötter, krossade. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans medingefära och saften av en pressad citron. 1 msk hackad ingefära. 50 gr valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.