Macarons första försöket recept

Macarons - försök 1

Macarons - försök 1

Macarons För cirka 25-30 dubbla kakor Kakor 110 g sötmandel 170 g florsocker (knappt 3 dl) 90 g äggvita (cirka 3 st) 2 msk strösocker Några droppar röd hushållsfärg Hallonkräm 125 g vit choklad 50 g färska eller frysta och tinade hallon (jag tog motsvarande mängd hallonmarmelad) 2 msk vispgrädde Eventuellt några droppar röd hushållsfärg (vilket krävdes för att få snygg färg) Hur gör man
Första försöket..

Första försöket..

Har alltid inbillat mig att det är svårt att baka macarons. Det här basreceptet kommer från Christophe Felder "Les macarons de Christophe"
Nytt försök med macarons...

Nytt försök med macarons...

Gjorde ett försök att färga macaronsen i en turkos nyans, blev tämligen misslyckat. macarons. Ja, har jag gett mig sjutton på nått så är jag som en liten envis terrier - jag släpper inte taget förrän jag är redo
Macarons med vit choklad- och hallonganache

Macarons med vit choklad- och hallonganache

Ja, jag lyckades på förstaförsöket. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Macarons med hallon- & vitchokladkräm

Macarons med hallon- & vitchokladkräm

Hej. Så var det söndag igen, och dagen efter Maja och Jimmys fina bröllop. Sagolikt vackra var de, vädret som först visat på regn hela dagen blev istället soligt och härligt, middagen var på min favorit restaurang här i stan- Tegel så maten var helt i min smak och magisk
Juliga macarons

Juliga macarons

Jag minns första gången jag smakade macarons. På ett fat bredvid kaffekoppen låg det små runda bakverk - macarons
Macarons del 2

Macarons del 2

Andra försöket att göra Macarons gick bra mycket bättre än det första, de här blev näst intill perfekta
{Pastelliga macarons}

{Pastelliga macarons}

Så just nu pågår en ivrig väntan på att det första gröna ska kika upp i de små krukorna. I helgen som var bakade jag macarons
Macarons...

Macarons...

Sagt och gjort - nu har det gjorts macarons för första gången på flera år. På den stora festen nästa år så skulle jag gärna vilja bjuda på ett hav av makkisar i alla möjliga smakkombinationer - tänk er chokladmacarons med fluffig vit citronfyllning eller hallonmacarons med hallonfyllning, lakritsmacaroner där fyllningen är en nästan svart mörkchokladganasch med lakritspulver, bittermandelmacarons med xantésmörkräm

2012 – en sammanfattning

Sedan ägnas månaden åt kursplanering, inköp av ingredienser och kurshållande av After workkurs för Medborgarskolan i Göteborg i Svenska hösttapas samt en lördagskurs i Macarons
Blåbärssufflé (och om ångest för att misslyckas)

Blåbärssufflé (och om ångest för att misslyckas)

Antalet fula ord som far ur min mun är genant många och när jag väl har lugnat ner mig och inser hur idiotisk jag är som surar över misslyckade macarons till exempel, ja då skäms jag
Macaronskolan

Macaronskolan

Jag fick också för första gången baka med färdigt mandelpulver istället för egenmalt, vilket faktiskt var lite skillnad

Mitt 2012

Jag får lära mig (hm, ett försök görs i alla fall) att baka fina macarons. Här någon gång här omkring får jag ett ljuvligt doftande kuvert på posten från Amy som skickat olika indiska kryddor och jag tror att jag för första gången i mitt liv äter en fiskrätt med indiska smaker
Macroner/Macaroner/Makroner/Macaroons och surdegsbröd!

Macroner/Macaroner/Makroner/Macaroons och surdegsbröd!

Förstaförsöket med macroner och det blev faktiskt ganska lyckat. Dock är smaken av Baileys alldeles för skarp för mig (gillar inte alkoholhaltiga drycker nått särskilt, förutom öl - kan man ha det som smaksättning