Macarons För cirka 25-30 dubbla kakor Kakor 110 g sötmandel 170 g florsocker (knappt 3 dl) 90 g äggvita (cirka 3 st) 2 msk strösocker Några droppar röd hushållsfärg Hallonkräm 125 g vit choklad 50 g färska eller frysta och tinade hallon (jag tog motsvarande mängd hallonmarmelad) 2 msk vispgrädde Eventuellt några droppar röd hushållsfärg (vilket krävdes för att få snygg färg) Hur gör man
Gjorde ett försök att färga macaronsen i en turkos nyans, blev tämligen misslyckat. macarons. Ja, har jag gett mig sjutton på nått så är jag som en liten envis terrier - jag släpper inte taget förrän jag är redo
Ja, jag lyckades på förstaförsöket. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Hej. Så var det söndag igen, och dagen efter Maja och Jimmys fina bröllop. Sagolikt vackra var de, vädret som först visat på regn hela dagen blev istället soligt och härligt, middagen var på min favorit restaurang här i stan- Tegel så maten var helt i min smak och magisk
Sagt och gjort - nu har det gjorts macarons för första gången på flera år. På den stora festen nästa år så skulle jag gärna vilja bjuda på ett hav av makkisar i alla möjliga smakkombinationer - tänk er chokladmacarons med fluffig vit citronfyllning eller hallonmacarons med hallonfyllning, lakritsmacaroner där fyllningen är en nästan svart mörkchokladganasch med lakritspulver, bittermandelmacarons med xantésmörkräm
Mitt första macaronbak gick hur bra som helst, då använde jag nedanstående recept. Och hade det inte varit för att min macarontyll till spritspåsen var spårlöst borta hade nog alla macaronsen blivit fina
Sedan ägnas månaden åt kursplanering, inköp av ingredienser och kurshållande av After workkurs för Medborgarskolan i Göteborg i Svenska hösttapas samt en lördagskurs i Macarons
Antalet fula ord som far ur min mun är genant många och när jag väl har lugnat ner mig och inser hur idiotisk jag är som surar över misslyckade macarons till exempel, ja då skäms jag
Jag får lära mig (hm, ett försök görs i alla fall) att baka fina macarons. Här någon gång här omkring får jag ett ljuvligt doftande kuvert på posten från Amy som skickat olika indiska kryddor och jag tror att jag för första gången i mitt liv äter en fiskrätt med indiska smaker
Förstaförsöket med macroner och det blev faktiskt ganska lyckat. Dock är smaken av Baileys alldeles för skarp för mig (gillar inte alkoholhaltiga drycker nått särskilt, förutom öl - kan man ha det som smaksättning