Får se om det blir annorlunda att baka med den. Försök inleds under dagen. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn. Täck igen med plastfolie och låt stå ytterligare 1 dygn i rumstemperatur. Degen behöver "matas" ca 1 ggr i veckan med lite nytt vatten och vetemjöl
Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Det är mitt andra försök så dom blev ju inte helt hundra. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
 Sen kan man ju försöka få dem i ungefär samma storlek, någog som jag misslyckades med. Jag kan nog inte säga att mina macarons vinner första pris i stil, men för att vara första gången så är jag helnöjd med resultatet
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Ja, jag lyckades på första försöket. Jag har hört att det ska vara lite klurigt att få till det rätta utseendet med den lilla ojämna "foten" och den släta och nästan lite blanka ytan
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
(Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk. (En jämn smet innebär att chokladen ska vara helt blandad med smöret, smöret ska alltså inte flyta ovanpå
Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar)
Med smörkräm. Med hallon. Goda med. Tog med några så de fick vara testpanel. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en rosa smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
De var väldigt goda med denna smaken. Blanda ihop med mandelsockret. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Spritsa ut kakor på bakplåtspapper med generösa mellanrum. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita. Låt mjölk och choklad stå 10 minuter och rör sedan om med gummiskrapa, försiktigt från mitten och succesivt utåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.