Det är mitt andra försök så dom blev ju inte helt hundra. Nu har även jag gjort macarons. 25 macarons/50 mandelkakor. 1/2 dl strösocker. 150 g skållad och malen mandel (jag använde mandelmjöl). 100 g mjukt smör. 11/2 dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. Sätt ugnen på 150 grader. Låt kakorna vila på plåten ca 40-45 min. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen (jag fick flytta upp andra plåten till mitten) ca 12 min. 1/2 dl strösocker
Jag är så sugen på att baka macarons. Macaronsen är färdiga när de lossnar ifrån bakplåtspappret. 100 g mandelmjöl. 110 g äggvitor (ca 3 ägg). Grädda i 150grader i ca 15 min. 100 g mandelmjöl. 110 g äggvitor (ca 3 ägg)
 Sen kan man ju försöka få dem i ungefär samma storlek, någog som jag misslyckades med. Jag kan nog inte säga att mina macarons vinner första pris i stil, men för att vara första gången så är jag helnöjd med resultatet
Ja, jag lyckades på första försöket. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Hur det än är så är macarons en väldigt god kaka. På julafton för två månader sen så spelade vi julklappsleken, där jag hade gjort ett laminerat presentkort på en valfri sats med macarons som en av julklapparna i spelet
Det gör så att macaronsen får en slät yta. Kanske för att det är väldigt enkla att baka, ser avancerade ut, eller för att de passar in i vårt LCHF-tänk, som är riktigt hett
Dom här goda syrliga friska macarons bakade jag för ett tag sen. 125 g vit choklad. 50 g passionsfruktkött 3-4 frukter. Förvara kakorna i kylen i 4-5 dagar. 125 g vit choklad. 50 g passionsfruktkött 3-4 frukter
Macarons. 100 gr siktat mandelmjöl200 gr florsocker 110 gr äggvita5 msk socker. rosa pastafärg100 gr smör1. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula3 msk hallonVispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Grädda 15 minuter på 150 grader. 100 gr siktat mandelmjöl. 110 gr äggvita. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula
100 gr mandelmjöl200 gr florsocker110 gr äggvitor5 msk socker. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen. 100 gr smör1. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 100 gr mandelmjöl. 110 gr äggvitor. 1 tsk lakritspulver. 150 grader. 15 minuter m. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula
Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt florsocker-lite om gången (några älskar det väldigt sött och några mindre sött, själva kakan är ganska söt så mindre socker i fyllningen gör ingenting, smaka av med essens eller sylt
Dessa limemacarons hamnade på Öckerö. 100 gr mandelmjöl. 110 gr äggvitor. Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. Rivet skal av 1 lime. 1 tsk limesaft. 100 gr mandelmjöl. 110 gr äggvitor. 150 grader i. 15 minuter mitt i ugnen. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. Rivet skal av 1 lime. 1 tsk limesaft
-Ev. Macarons. Macarons. Fyll sedan macaronsen med kola fyllningen. -100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra). -110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie. -200 gram florsocker. -4-5 matskedar socker. •100 gram strösocker •150 ml vispgrädde •85 gram saltat smör •En nypa havssalt (valfritt). Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 10 minuter. 2015-11-16 @ 09. Kakor 100 gram skållade mandlar (mal gärna lite extra). 110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie. 4-5 matskedar socker. 100 gram strösocker. 150 ml vispgrädde
Gjort några gula macarons till ett kalas som is coming up. 100 gr siktat mandelmjöl. 110 gr äggvita. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 1 tsk citronsaft. Grädda 15 minuter på 150 grader. 100 gr siktat mandelmjöl. 110 gr äggvita. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula
Nu har det blivit macarons igen, denna gången till en student. 100 gr siktat mandelmjöl. 110 gr äggvita. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula. 1 tsk citronsaft. Grädda 15 minuter på 150 grader. 100 gr siktat mandelmjöl. 110 gr äggvita. 100 gr smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1 äggula
-). Med det receptet där jag kokar en sockerlag brukar jag alltid lyckas, med fransk maräng har jag ännu inte fått de speciellt snygga, trots några försök
Dessa macarons gjorde jag till ett dop i lördags. Vaniljsmörkräm250g osaltat smör, rumstempererat120g vit sirap2 msk vaniljsockerVispa smöret fluffigt och vitt, ca 10min. 120g vit sirap
125 g mandelmjöl. Sikta i mjölet och florsockret och vänd runt i äggvitan tills det är bra blandat, tillsätt färg och smaksättning och skeda eller spritsa ut små klickar ca 2-4 cm i diameter på bakplåtspapper. Grädda ca 10-12 min på 160°C, ta ut och låt svalna. 100g rumstempererat smör. 1,5 dl florsocker. 125 g mandelmjöl. 100g rumstempererat smör. 1,5 dl florsocker
E-postadress. Rosa macarons med en krämig hallonsmörcreme. 1 dl strösocker. Jag låter mina vila i minst 30 min innan jag gräddar dem på 160 grader i ca 10-15 min. 250 g osaltat smör 2 tsk vaniljsocker1,5 dl florsocker1,5 tsk färsk citronsaft. 1 dl tinade hallon. 1 dl strösocker. 1,5 tsk färsk citronsaft. 1 dl tinade hallon
135 gr mandelmjöl. 100 gr äggvita. Sikta mandelmjölet och väg det sen till 135 gram och blanda med restrerande florsocker. Grädda sen på 150 grader i 20 minuter. 1/2 tsk vaniljpulver eko. 2 1/2 dl standardmjölk. 15 gram smör. 135 gr mandelmjöl. 100 gr äggvita. 150 grader. 1/2 tsk vaniljpulver. 2 1/2 dl standardmjölk. 15 gram smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.