limpa,. MEN jag har så mycket jag vill göra i mitt liv , och det jag minnst av allt vill är att sova bort det, då kan man ju missa nått hahahah Får räcka med lite skönhetssömn, så reder man sig
kummin). Arbeta ner rågsikten och ev de grova mjölsorterna. fänkål. Ta ut dem och lägg dem på brödgaller. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en träsked. Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg (arbeta inte mer än 3 min i hushållsmaskin). Forma 2 limpor och lägg dem på tvären på den smorda långpannan. ev 1 msk brödkryddor (anis
Ett supergott och snabbt bröd som inte behöver jäsas utan bara blandas ihop och köra in i ugnen. Blanda samman allt det torra och blanda sedan ner sirap och filmjölk
Och det är bra bröd att ha med i ryggan på utflykten, det går inte att förneka. De flesta har vi väl någon gång fått limpsmörgås med oss i matsäcken, säkert tillsammans med varm choklad
Själv minns jag mammas snabblimpa som helt ljuvlig. En sådandär simpel filmjölkshistoria med grahamsmjöl, sirap, brödkryddor och bikarbonat som tog fem minuter att röra ihop
En fantastisk god, rustik och glutenfri limpa. Det är så roligt att experimentera med glutenfri bakning, ibland blir det totalt misslyckat, det måste vi erkänna, med när det blir sådär himla bra som man hade önskat, då vill man bara fortsätta att dona i köket och baka fler bröd
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela den i fyra lika delar och forma varje del till en limpa. Låt dem jäsa med bakduk över, gärna på spisen eller annan varm plats, till dubbel storlek