blasten från rödbetorna. Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten och spola med kallt vatten så att skalet lossnar. Skär upp lammrostbiffen och servera tillsammans med gratäng, rödvinssås och svampragu
Lammrostbiff. Koka rödbetorna i vatten med lite salt tills de är mjuka. Lammrostbiff. Skölj dem under rinnande kallt vatten och skala rödbetorna medans de är varma
Lammrostbiff och lammsalsiccia med rosmarinsky och getostcrème. Som tillbehör till lammet serverades fina, något underkokta, små rödbetor och friterad potatis
Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja