Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten och spola med kallt vatten så att skalet lossnar. Stek svampen ochrödbetorna i olivolja och smör på relativt hög värme tills de blir brynta
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Det här med fotande och varm mat har jag skrivit om tidigare, men den här gången sätter rekord. Mina vackra gröna droppar av lökemulsion påminner om något en fågel bidragit med
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Töm krossade tomater tillsammans med vatten och grönsaksbuljong i en kastrull – koka upp. Genom att koka med lite grönsaker får måltiden ett ännu bättre näringsvärde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.