Dela vitlökarna i halvor. Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök. Blanda med 1 msk smör-&rapsolja, timjan och rosmarin. 500 g lammytterfilé. 4 vitlökar. 10 kvistar färsk timjan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lammytterfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 4 vitlökar 10 kvistar färsk timjan 4 kvistar färsk rosmarin Ostkräm
Knid in lammet med hackad timjan och vitlök, salta och peppra. Timjan. Vitlök. Nej nu måste jag lägga in lite recept som jag gjort så jag inte glömmer dom
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Pressa ner vitlöken och smaksätt med citronsaft, örtsalt och svartpeppar. Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept
Underbart saftigt och gott, till och med bättre än vitlöksbröd. Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Pröva oregano, dragon eller timjan eller gnid in steken med paprikapulver eller söndersmulad salvia. Stick in de skalade vitlöksklyftorna i steken längs med benet
Panering av lammkotletterna. färsk timjan. Skala vitlöken och skiva den tunt. Nu har jag äntligen fått tag i recepten och självklart vill jag dela med mig av dessa till er