Lamminnanlåret lät jag liggai en enkel marinad för att sedan ugnssteka på mycket låg temperatur. I påskas gav jag mig av till en lammgårdi Kåseberga (läs om det här) för att köpa lammdirekt från gården
Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolamm med ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök. Nu kände både ni och jag, att NEJ inte lägga upp söta djur bredvid en stek som kommer ut från ugnen
Lägg dem på en smord ugnsfast form, ringlaliteolivolja över och salta. Stek köttet på hög värme i stekpanna, gärna gjutjärnspanna, i en blandning av smör och olja för att kunna gå upp i höga temperaturer utan att smöret bränner fast med mjölkresterna som finnsi det
Ugnsbakatlamm med konfiteradpotatis och mammas gooooda såsHacka räkor (från gårdagens skaldjusrfat) och blanda med Västerbottensost (här var det frysrensning så gå nu inte och köp denna ost utan ta det ni har)
Take it out of the oven once it has reached that temperature. Som utlovat tidigare både här och på Instagram så kommer nu receptet på denna goda lammstekiugn
Lägg i den i en oljad ugnsform. Temperaturenstiger ett par grader och köttet blirfint rosa. Lammkött är gott – det är bara synd att viiSverige så sällan överger biffen och fläskkarrén för det milda och goda lammköttet
Nattfisket, ordvitsarna, champagneprovningarna, kalixlöjromen, badmintonen, matlagningen, den hemgravade laxen, det självuppfödda lammet, fler ordvitsar och solbadandet avlöste varandra