En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Undrar varför det har försvunnit, att lagasöndagsmiddag. Ställ lergrytan i blöt en timmeinnan du sätter in den iugnen, ta samtidigt ut ytterfiléen från kylen,så att köttet inne är kylskåpskallt, när du lägger det i grytan
Iärlighetens namn så är det faktiskt MAT jag älskar att lagaimitt kök och det saknade jag igår. Den fick sen eftersteka iugnen med rotfrukter och det goda champinjonerna som jag marinerade med vitlöksklyftor och chili
I fredags var vi hemma hos Ankis syrra för en grillkväll där vi gemensamt lagade maten. Det är inte första gången vi kockar tillsammans och garanterat inte heller sista - det brukar bli lyckat och oavsett resultat så vi har alltidlikaroligt under tiden
Tidigare under veckan fanns det en bit kvar av den ytterfilé jag lagadetilli lördags. Iniugnentillsammans med potatisentill dess att det var genomvarmt och fått fin färg
) Middagenidag var inspirerad av bloggen Hallon & Blåbär, som häromdagen lagadepotatissufflè. vad hade inte passat bättre än att somna om, ligga och dra siglöjligt länge, stå upp och äta en en sen frukost eller brunch och läsa tidningenilugni ro och kika på litekungligt bröllop
I somras stoppade jag ner en ytterfiléi frysen eftersom viinte skulle hinnalagatill den då. Ofta brukar jag helsteka den iugnen men just idag blev det en gryta med ris, spenat och fruktsalsa till
Vår matkasse landade inte förrän kvart i åtta igår kväll och det var tok för sent att ens tänka på att ställa sig och laga mat från den – så vi hade redan påbörjat ett annat alternativ