Mixa och smaksätt med salt och peppar. Krydda med salt och peppar. Servera med sparris och potatis. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare
Smaka av med peppar och salt. Lyft över filéerna på varma tallrikar, slå den heta såsen över, toppa med sparrisknopparna och lägg till ett par kokta mandelpotatisar
, häll ner rivosten i bunken tillsammans med matlagningsgrädden. , Grädda i ugnen på 175 grader ca 20 minuter eller tills fisken lätt faller isär med en gaffel
Häll upp pasta på tallrik, på med såsen, strö över lite sparris och hyvla parmesan på. PastaEn knippe sparrisKeldas sparrissoppa2 st schalottenlöksaften från 1 limeparmesansalt&pepparHacka & stek löken, häll i soppan och sen saften från limen, krydda med salt och peppar
Hela syftet med den här måltiden var såsen. okej, det går nästan lika bra med vatten och kycklingfond också) gräslök efter smak och behag, kanske en deciliter hackad lite salt om det behövs
Smöra en ugnssäker form och varva färdigkokta tortellini med köttfärs-och sparrissåsen. Lägg topparna på sparrisen som dekor och täck med tunna ostskivor
ramensoppa med quorn, japansk rotfruktsmiso och pasta med quorn- & kantarellsås. Så himla mycket roliga matrelterade historier ni delade med er av och jag skulle verkligen vilja att alla skulle vinna såklart men eftersom jag var tvungen att välja en så blev det Madeleine, med hennes fantastiska sushi-historia - kan helt klart relatera till känslan av att bara vilja beställa in mer och mer
1 lagom portionsbit färsk lax (till maken)Lite smör och lite oljaNågra skivor gravad lax (till mig)En knippa sparrisSås (inspiration Kokaihop. )Finrivet skal ifrån en citronca 1 msk av citronsaften ifrån citronenBlanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull och sätt på låg/medel värme på en platta och rör om då och då så att den får puttra ihop. Lägg laxbiten i en stekpanna med lite smör, en skvätt olja och S&P och stek efter konstens reglerKoka sparrisen i ca 2 minuter, på med lite kallt vatten och låt vila 2 minuter till så att den är al dentePassa ihop tiderna för de olika momenten men det är inte så noga med såsen för den kan putta plus och minus någon minut
Smörj en ugnssäker form och täck botten med lite av sparrissåsen. Sparrissåsen i botten av ugnsformen. Jag lovade igår att återkomma med en liten rapport om middagen som tillagades igår
Då är det perfekt med en middag som går snabbt. Färsk ravioli fylld med spenat och ricotta. Koka upp vattnet med salt i till raviolin i en stor kastrull
Lax med vit sparrissåsmed räkröra och små fina potatisar. I fredags efter jobbet så blev det Ministädning för Kära Syster Yster med barnen skulle hälsa på över Weekenden
Rulla ihop skinkskivorna med några sparrisar i. Servera med en sallad. 12 skivor skinka är gränsfall till lite till 4 personer - men man kan ju trycka in så många rullar man får plats med på riset om man vill ha mer. 1-2 lökarris till 4 personer, kokas med buljongtärning + 0,5 tsk salt12 skivor rökt skinka1 burk sparrisSås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.