Laga surkål recept

Surkåls kåldolmar- malfouf

Surkåls kåldolmar- malfouf

Jag brukar alltid laga kåldolmar med färsk vitkål som jag först förväller i hett vatten och sen lossar jag alla blad
Lamm i surkål

Lamm i surkål

Vi hade förr utrymme för förvaring av hemmagjord surkål.              Lamm i surkål                                         Så till grytan som är en blandning av olika influenser
Kycklinggryta med surkål från Alsace

Kycklinggryta med surkål från Alsace

Den lagas med kött och rökt korv – och det är nästan omöjligt att misslyckas med den. Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace
Räddningen - Treveckorssallad!

Räddningen - Treveckorssallad!

Jag försöker föra in så mycket grönsaker som möjligt i den lagade maten men ganska ofta känns det ändå otillräckligt
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Ibland börjar jag laga mat redan på morgonen, så har jag långkok på gång medan jag jobbar med annat. här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Recept: bánh mí – vietnamesiska mackor

Recept: bánh mí – vietnamesiska mackor

Har du fattat att du måste laga det här. Viktigt här att du förvarar dina pickles i en lufttät burk (jag använder en gammal lingonsyltburk), eftersom rättikan luktar pruttigt – typ som surkål
Rödbetsgryta – Läkande mat (AIP)

Rödbetsgryta – Läkande mat (AIP)

Vi har tillagat denna gryta vid några tillfällen och tycker väldigt mycket om den. Sötman från rödbetan passar också utmärkt med lite surkål till
Vegogulasch med linser

Vegogulasch med linser

Sonen gav mig idé förra gången jag lagade till röda linser, han trodde nämligen att det var köttfärs i soppan
Äggsallad – perfekt lunch!

Äggsallad – perfekt lunch!

En perfekt lunch att slänga ihop tycker jag är en matig sallad, särskilt om du vill fixa något snabbt och inte laga en massa mat
Lammlevergryta

Lammlevergryta

Blev så inspirerad till att laga lever. Surkål och/eller kokt blomkålsris är gott till. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan
Snabbmat från Tyskland

Snabbmat från Tyskland

Surkål med matiga tyska korvar är svårslagen mat, om det tillagas på rätt sätt, men det tyska köket är enormt varierat
Annorlunda tillbehör till midsommarmaten

Annorlunda tillbehör till midsommarmaten

Det blev en härlig träff där vi lagade mycket god mat i det stora lantköket på gården, med en hel del örter från trädgård och växthus

Naturligt skafferi

Insikten om den himmelsvida skillnaden mellan att laga mat på råvaror som inte behöver färdas lång väg eller packas överhuvudtaget fick Martin Sjöstrand när han jobbade för Magnus Nilsson på det mytomspunna Fäviken Magasinet i Åre