Ibland börjar jag laga mat redan på morgonen, så har jag långkok på gång medan jag jobbar med annat. här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Har du fattat att du måste laga det här. Viktigt här att du förvarar dina pickles i en lufttät burk (jag använder en gammal lingonsyltburk), eftersom rättikan luktar pruttigt – typ som surkål
Blev så inspirerad till att laga lever. Surkål och/eller kokt blomkålsris är gott till. Kött av lamm är ju rätt svindyrt (ja, fast det är lamm förstås, och inte svin), men för lever av lamm kommer man billigare undan
Insikten om den himmelsvida skillnaden mellan att laga mat på råvaror som inte behöver färdas lång väg eller packas överhuvudtaget fick Martin Sjöstrand när han jobbade för Magnus Nilsson på det mytomspunna Fäviken Magasinet i Åre