Servera den krispigafisken med rostad eller friterad småpotatis, dipp och grönsaker. Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper
Så gott med den krispiga ytan och det mjuka innehållet. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Idag är det fisktisdag här hemma så det fick bli en snabb och enkel middag, perfekt en vardagskväll. Jag bjöd sambon på panerad fisk, torskfilé i vårt fall men det passar med vilken vit fisk som helst
Bollarna passar även utmärkt att ha som tillbehör till en fisk eller kycklingrätt. Värm upp oljan till 180-190 grader och fritera bollarna i omgångar, ca 1-2 minuter per omgång, ska bli gyllenbruna och krispiga
Det är vit fiskfilé, gärna torsk, som bakas i ugnen under ett krispigt täcke med mandel. Det måste präglat mig mer än jag trott, för när jag nämnde det för Daniel när vi åt fisk med mandel till middag i förra veckan sa han att ‘jag vet älskling, du brukar berätta om det’, med en ton i rösten som antydde att det är det första jag berättar för någon jag nyss träffat