Alltså ångkoktamusslor smaksatta, som ovan, med vitlök, persilja och tomater. Den kokta bläckfisken skivar man sen tunt och serverar med skuren kokt potatis, fänkål och god olivolja
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Rökta musslor är kanske inte någon klassisk tapasrätt, men jag ville ha någon sorts musslor på buffén och för att det skulle vara enkelt föll valet på de rökta man kan köpa på burk
Lägg i sardellerna och låt dem smälta med chilifrukten, vitlöken och oregano. Lägg i hälften av musslorna när vitlöken blivit glansig men inte tagit färg
Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig. Grovhacka sardeller, kapris och färska örter. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 8 sardeller. 500 g av era skaldjursfavoriter, kanske kräftor, räkor, musslor, bläckfisk, hummer, krabba…. 8 sardeller 2 tsk kapris