När vi skulle skära upp vår griljerade skinka igår, visade det sig att vi köpt OKOKT skinka. Här på bloggen kommer det nog att dyka upp recept på vad man kn göra med överbliven julskinka, fram till maj
Det kan vara kokt potatis, grönsaker, korvsnuttar, lite köttfärssås, kokt ris, eller som här det allra sista av julens skinka, som fick sällskap av grönsaker och en äggstanning
Koktjulskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden. Vår julskinka kommer från Görviksgrisen, jag köpte den tillsammans med lite andra godsaker till julbordet på Glada Lådan
Julskinka är ju egentligen en vanlig kokt skinka men som kallas julskinka just under december. Perfekt att göra paj när du vill ta vara på diverse rester
Låt allt sedan puttra i grytan som kålen koktes i. Täck med resterande potatis, ev lök som finns kvar. Spara gärna rester som strimlad skinka till pastasås, gratäng, pastasallad, pizza osv
Dagens sena lunch var ett perfekt sätt att bli av med ytterligare lite rester - kokt potatis och prinskorv användes i en bondomelett och som tillbehör åt vi kokta rödbetor och sallad