Jag googlade efter recept och hamnade då hos min bloggkollega Ann-Sofi med bloggen Matsafari. Då köptes och kläddes granen och det samtidigt som julskinkan kokade
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt. Jag blev supernöjd med resultatet och den får så himla fin gul färg också tycker jag
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter, låt svalna. Receptet är inspirerat av Per Moberg, men vi la till lite lök för att få en extra smakhöjning, samt så använde vi grädde istället för mjölk
Toppa med lite extra ströbröd. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Blanda 1 äggula med 3 msk valfri senap (jag blandade helgrov och Edvins). 1 äggula med
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.