Även min far serverade ofta fisk när vi var med honom. Fisk en av mina favoriter, älskar fisk kanske beror det från barnsben då både min mormor o morfar ofta serverade sik o sillaken
smaka av med salt och vitpeppar. häll på 1/2 dl grädde och späd med mjölk till den konsistens du vill ha. hacka 1 kokt ägg och rör ner i såsen. Servera till fisk 2 port. 1 kokt ägg
För att få ordning på smakerna serverar vi gärna koktfiskmed någon form av sås. Men att koka eller ånga fisken är faktiskt det mest skonsamma sättet att behandla den på
Serverat medkokt potastis, morotsstavar och sojabönor. kokt potatis. När min kompis Jakob tillika föredetta pluggkamrat från Umeå var förbi förr-förra veckan lagade jag till en klassisk torsk medäggsås
Kokt torsk medäggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Servera medkokt potatis. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Oftast så blir det koktfiskmedäggsås eller purjo torsk. Snodde ihop en god "fiskgratäng"till lunch. Är svårt att komma på vad man ska göra med dessa tråkiga torskblock
Men om man serverar rätterna med mycket grönsaker till, så blir det som sagt bara 3 smartpoints per måltid. 1) Kyckling i dragonsås med purjolök. 2) Ugnsbakad lax med philadelphia. 6) Koktfiskmedäggsås. 7) Pastasås med quornbitar
Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden. Rensa och skölj fisken. Tillsätt försiktigt det smälta fettet, först droppvis sedan i en mycket tunn stråle under kraftig vispning i äggsåsen
Oftast till kokt torsk eller kolja, men i min värld funkar det till i princip all fisk. Slå rikligt med sås över fisken & avsluta med att ringla över lite ramslöksolja